Hulp bij financiering

Bent u voornemens om een scootmobiel aan te schaffen met behulp van een financiering vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) binnen uw gemeente? Uw gemeente is verplicht om u de keuze te bieden tussen een persoonsgebonden budget (PGB) of een verstrekking in natura. 

Persoonsgebondenbudget (PGB)
Bij een PGB ontvangt u vanuit de gemeente een budget waarmee u zelf een mobiliteitshulpmiddel naar keuze kunt aanschaffen.

Het staat u daarmee vrij om zelf te beslissen bij welke leverancier u de scootmobiel aanschaft en aan welke specificaties deze moet voldoen. Vaak is het wel noodzakelijk om de offerte van het hulpmiddel bij uw gemeente in te dienen voor goedkeuring.

Wilt u ondersteuning bij het aanvragen van een PGB? Neem dan contact op met Kranenbrink Zorghulpmiddelen en één van onze medewerkers leggen u met alle plezier de werkwijze binnen de gemeente uit.


Verstrekking in natura
Een andere mogelijkheid is om een verstrekking in natura aan te vragen. Dit proces is vaak wat eenvoudiger maar geeft u ook veel minder keuzevrijheid. U krijgt namelijk dan de scootmobiel toegewezen die door de gemeente in het pakket is gestopt.